Единственото функциониращо летище на либийската столица Триполи спря работа заради ракетен

...
Единственото функциониращо летище на либийската столица Триполи спря работа заради ракетен
Коментари Харесай

Летището на Триполи спря работа заради ракетен обстрел

Единственото функциониращо летище на либийската столица Триполи спря работа заради ракетен обстрел. Двете страни в спора в Либия се упрекнаха взаимно за офанзивата, осъществена в нарушаване на прекратяването на огъня по случай огромния мюсюлмански празник Айд ал Адха (Курбан байрам), оповестява Българска телеграфна агенция.

Управата на летище Митига, което се намира на няколко километра източно от Триполи, разгласи, че то е било подложено на обстрел тази заран. Въздушният трафик е спрян до ново разпореждане.

Летището се намира в регион под контрола на основаното в Триполи държавно управление на националното единодушие (ПНС).

ПНС и така наречен Либийска национална войска (ЛНА) под командването на маршал Халифа Хафтар, " мощния човек " в Източна Либия, се упрекнаха взаимно за офанзивата.

В събота двете страни в спора оповестиха, че одобряват препоръчаното от Организация на обединените нации краткотрайно преустановяване на огъня по случай празника Айд ал Адха, който продължава от неделя до вторник.
В началото на април ЛНА стартира атака за завладяване на Триполи. След повече от четири месеца на сражения, силите на Хафтар остават в подстъпите на либийската столица, където са спрени от силите на приетото от Организация на обединените нации държавно управление на националното единодушие.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР